ГУУАМ приобрел статус наблюдателя в Генеральной Ассамблеи ООН

11.12.2003, 11:46

Организация Объединенных Наций одобрила резолюцию о придании ГУУАМ статуса наблюдателя в Генеральной Ассамблеи ООН. (укр.)

Схвалення цього рішення за одностайної підтримки держав-членів ООН стало важливою подією в розвитку ГУУАМ як міжнародної регіональної організації, яка не лише сприяє вирішенню проблем регіону, але й здатна робити свій внесок у справу боротьби з глобальними викликами.

Першим кроком у цьому напрямку стала участь ГУУАМ, разом з іншими міжнародними регіональними та субрегіональними організаціями, у спеціальному засіданні Комітету Ради Безпеки ООН проти тероризму у березні ц. р. Боротьба з міжнародним тероризмом, організованою злочинністю, незаконним обігом наркотиків є серед пріоритетних завдань як ГУУАМ, так і ООН. Надання ГУУАМ статусу спостерігача в Генеральній Асамблеї ООН дозволяє започаткувати ефективну взаємодію і на інших ключових напрямках діяльності обох організацій.

Новий етап у розвитку співробітництва з ООН сприятиме також ефективній реалізації цілей співробітництва країн-учасниць ГУУАМ, визначених у Ялтинській Хартії, зокрема, у сферах соціально-економічного розвитку та зміцнення регіональної безпеки.
Инф. пресс-службы Министерства иностранных дел Украины.

Читайте також