Причин для повышения цен на лекарства нет

16.12.2003, 13:44

Кабинет Министров Украины обязал местные органы власти обеспечить стабильность цен на рынке медикаментов. (укр.)

За дорученням прем'єр-міністра України Віктора Януковича завтра відбудеться селекторна нарада за участю першого віце-прем'єр-міністра Миколи Азарова, членів уряду України, голови Ради міністрів АР Крим, голів обласних, Київської і Севастопольської міськдержадміністрацій присвячена ситуації на ринку лікарських та медичних засобів. У телеграмі Кабінету Міністрів надісланій на адресу керівників місцевих адміністрацій наголошується, що податком на ПДВ не будуть обкладатися ліки та вироби медичного призначення, згідно із затвердженим Кабінетом Міністрів списком. До цього списку ввійдуть медикаменти та препарати, які використовуються в лікувальній практиці. Відтак немає жодних підстав для подорожчання лікарських та медичних засобів з 1 січня 2004 року.

Відсутні також підстави для зростання цін на спиртомісткі ліки. Водночас із встановленням єдиної ставки акцизного збору на спирт у розмірі 16 гривень за літр, Мінфіном щомісячно буде здійснюватись компенсаційна виплата всім зареєстрованим Міністерством охорони здоров'я виробникам спиртомістких ліків відповідно з фактичними витратами на їх виробництво.

Уряд зобов'язав керівників місцевих адміністрацій провести необхідну організаційну роботу щодо забезпечення стабільності цін на медикаменти з урахуванням розмірів торгової надбавки, норм рентабельності, дотримання правил торгівлі.
По материалам пресс-службы Кабинета Министров Украины.

Читайте також