Президент Украины встретился с представителем МВФ

18.12.2003, 11:35

Президент Украины Леонид Кучма встретился с директором Европейского департамента Международного валютного фонда Майклом Депплером, который назначен на эту должность в ноябре 2003 года. (укр.)

Глава української держави привітав Майкла Депплера з призначенням, наголосивши, що Україна високо оцінює співробітництво з МВФ та роль Фонду у підтримці макроекономічної стабільності і політики структурних економічних реформ в нашій країні.

Президент України висловив вдячність МВФ за позитивну оцінку макроекономічних перспектив України, що сприяла затвердженню Світовим банком 9 грудня 2003 року другої Програмної системної позики Україні на суму $250 млн.

Глава держави наголосив, що в умовах стабільного економічного зростання України найбільшу увагу у двосторонніх відносинах доцільно приділити сприянню МВФ поліпшенню інвестиційного клімату і збільшенню надходжень іноземних інвестицій в нашу країну, переведенню української економіки на інноваційний шлях розвитку.

"Для України важлива стабільність, буде стабільність, тоді ми зможемо розраховувати на приток іноземних інвестицій - це для України головне", - сказав глава держави. "Я б хотів, щоб ми стали партнерами з точки зору поліпшення інвестиційного клімату в Україні, ми підкреслюємо, що в тих досягненнях економічних, які є в Україні, відіграв роль і МВФ, і Світовий банк", - зазначив Леонід Кучма.

За словами Майкла Депплера, сьогоднішній курс України спрямований на забезпечення стабільності і вже є перші досягнення. "Ми б хотіли продовжувати співпрацю на підтримку стабільності. Ситуація з бюджетом і монетарна політика цьому сприяє". Майкл Депплер повідомив, що представник МВФ Еммануель ван дер Менсбрюгге отримав повноваження для підписання Угоди про затвердження програми МВФ про "Упереджувальний стенд-бай" для України. Голова Європейського департаменту підкреслив, що "особисто не бачить перешкод, аби ця Угода була підписана найближчими днями".

Глава держави запросив директора-розпорядника МВФ відвідати Україну.
По материалам официального сайта Президента Украины.

Читайте також