Украина принята в Продовольственную и сельскохозяйственную организацию ООН

02.12.2003, 12:29

29 ноября в Риме проходила 32-я сессия Конференции Продовольственной и сельскохозяйственной организации ООН (ФАО), во время которой Украина была принята в эту авторитетную международную структуру. (укр.)

Продовольча та сільськогосподарська організація ООН (ФАО) - спеціалізована установа системи ООН, заснована у 1945 році. Основною метою ФАО є підвищення рівня харчування та стандартів життя населення усіх країн світу, забезпечення збільшення ефективності сільськогосподарського виробництва та розповсюдження усіх видів продуктів харчування та сільськогосподарської продукції, а також покращення умов життя населення сільських районів. Наразі членами ФАО є 187 країн світу.

Глава делегації України на 32-й сесії Конференції ФАО, міністр аграрної політики України С. М. Рижук, у своїй промові подякував делегатам країн-членів ФАО та її генеральному директору Ж. Діуфу за підтримку України у її прагненні стати повноправним членом цієї організації. Наголосивши, що наша країна за своїми природними багатствами та потенціалом є однією з найперспективніших країн Європи, він висловив упевненість, що Україна зможе надати реальну підтримку зусиллям світового співтовариства у вирішенні такої глобальної проблеми як подолання голоду.

Делегації багатьох країн-членів, у тому числі США, Франції, Австралії, Словаччини, Індонезії та інших країн, які беруть участь в роботі 32-й сесії Конференції ФАО, у своїх виступах привітали вступ України до цієї організації.
Инф. пресс-службы Министерства иностранных дел Украины.

Читайте також