Миссия FATF проверит Украину

22.12.2003, 11:32

Оценочная миссия Группы по разработке финансовых мер борьбы с отмыванием денег, полученных преступным путем, (FATF) будет работать в Украине с 19 по 23 января 2004 года. (укр.)

Про це поінформував український уряд голова Європейської контрольної групи FATF Режи Пелісьє в офіційному листі, що надійшов на адресу першого віце-прем'єр-міністра України, міністра фінансів України Миколи Азарова.

До складу місії, яка оцінюватиме ефективність Національної системи боротьби з відмиванням "брудних" грошей в Україні, увійдуть експерти з Великобританії, Нідерландів, Росії, США, Франції та Швеції.

За результатами проведеної роботи експертна група підготує та подасть Європейській контрольній групі звіт, який буде розглянуто на пленарному засіданні FATF у лютому наступного року для вирішення питання про виключення України, з так званого "чорного" списку.

Як відзначено Європейською контрольною групою FATF, Імплементаційний план боротьби з відмиванням "брудних" грошей, поданий урядом України, є ґрунтовним, містить всю необхідну інформацію і є доброю основою для роботи експертної місії.

Висока оцінка динаміки розвитку створеної в Україні системи стала результатом послідовних зусиль уряду України, який протягом нетривалого часу розробив та прийняв відповідні рішення для приведення Національної системи боротьби з "брудними" грішми до найвищих світових стандартів.

Значний прогрес, досягнутий Україною в сфері протидії легалізації коштів, одержаних злочинним шляхом, та фінансуванню тероризму відзначив сьогодні під час зустрічі з Миколою Азаровим і старший консул правового департаменту Світового банку Теодор Грінберг, який перебував в Україні з робочим візитом для ознайомлення з Національною системою боротьби з відмиванням "брудних" грошей та надання консультацій щодо її вдосконалення.

Один з найавторитетніших в світі міжнародних експертів у сфері протидії відмиванню злочинних капіталів відвідав Державний департамент фінансового моніторингу, Міністерство закордонних справ, Генеральну прокуратуру, Національний банк, МВС, СБУ, ДПА, Державну комісію з регулювання ринків фінансових послуг, Держкомісію з цінних паперів та фондового ринку, Асоціацію українських банків та Лігу страхових організацій України.
По материалам пресс-службы Кабинета Министров Украины.

Читайте також