Завершился визит десантного корабля "Константин Ольшанский" в Грецию

01.02.2003, 11:21

Большой десантный корабль Военно-Морских Сил Вооруженных Сил Украины "Константин Ольшанский" вернулся из Греции с олимпийским огнем и аккумуляторной батареей для подводного судна "Запорожье". (укр.)

29 січня великий десантний корабель Військово-Морських Сил ЗС України "Костянтин Ольшанський" прибував до порту Севастополя після завершення візиту до порту грецького міста Кавала.

Екіпаж корабля повністю виконав програму візиту і доставив в Україну акумуляторну батарею для підводного човна "Запоріжжя", яку було виготовлено грецькою компанією "Germanos S.A." на підприємстві "SUNLIGHT", та олімпійський вогонь, переданий керівництвом грецького міста Закінфос місту Євпаторія.

Під час перебування у грецькому місті Кавала українські моряки на чолі з командиром Південного морського району контр-адміралом Ігорем Князем провели зустрічі з керівництвом мерії міста, старшим морським начальником міста, начальником місцевого гарнізону та префектом району. ВДК "Костянтин Ольшанський" відвідали численні мешканці і гості міст Кавала і Закінфос. Військовий оркестр Південного морського району ВМС України виступив з концертною програмою на одній із центральних площ міста.

В урочистій обстановці на центральній площі міста Кавала відбулася урочиста церемонія передачі священного вогню з Олімпу та ікони святого Діонісія місту Євпаторія. Під час урочистостей було оголошено рішення Євпаторійської міської ради про встановлення побратимських відносин між містами та запрошення мера Закінфоса на святкування 2500-річчя Євпаторії. Виступаючи перед учасниками урочистостей представник мерії міста Закінфос висловив сподівання, що дружні відносини, закладені цим візитом, з часом переростуть у тривалу дружбу між містами-побратимами Закінфосом і Євпаторією.

Грецьку компанію "Germanos S.A.", як основного виконавця робіт на виготовлення акумуляторної батарей, було обрано не випадково. В ході проведеного тендеру, в якому також брали участь російські та німецькі підприємства, грецькі фахівці змогли оптимально поєднати ціну та якість. А українські військові моряки вже відвідали завод-виробник батареї, де пройшли курс навчання по її обслуговуванню.

На сьогодні підводний човен ВМС ЗС України "Запоріжжя" знаходиться на ремонті на стапелях доку судоремонтного заводу Міністерства оборони України "Металіст". Наявність у бойовому складі Військово-Морських Сил України підводного човна "Запоріжжя" дає змогу не тільки зберегти підводні сили, як вид флоту, а й проводити повноцінне бойове навчання протичовнових кораблів, літаків і вертольотів ВМС ЗС України по відпрацюванню завдань з пошуку та спостереженням за реальними підводними човнами.

Наприкінці січня 2003 року "Запоріжжя" повинне було вийти з доку та вирушити для завершення ремонтних робіт до російського судноремонтного заводу. Ходові випробування "Запоріжжя" заплановано провести весною цього року.
Инф. пресс-службы Министерства обороны Украины.

Читайте також