Киевская универсальна Биржа откроет торги по новым для Украины финансовым инструментам

11.02.2003, 16:49

Киевская универсальна Биржа планирует через два месяца открыть торги по новым для Украины финансовым инструментам, а именно фьючерсные индексы по золоту и серебру. Впервые торги будут проходить круглосуточно в электронном виде. (укр.)

Київська універсальна біржа встановлює офіційні (розрахункові) курси на курсові індекси ціни золота та срібла, які використовуються резидентами України - юридичними особами, фізичними особами при здійсненні біржових операцій з ф'ючерсними контрактами на КУБ.

Розрахунково-клирингова палата на підставі інформації щодо цін на дорогоцінні метали ринку спот, визначених (зафіксованих) учасниками Лондонського ринку доргоцінних металів (далі - фіксінг), та офіційного обмінного курсу НБУ гривні до долара США, цілодобово розраховує офіційні (розрахункові) ціни курсових індексів ціни золота (999, XAU) та срібла (999, XAG) у гривнях за одну тройську унцію.

Показники розраховуються кожні 2 хвилини, а у разі відсутності інформаціїї з боку маркет-мейкерів за певним типом операцій, проміжок між розрахунками не може бути більшими ніж 10 хвилин впродовж біржового дня (денна сесія).

Показники також розраховуються щоденно за абсолютними заченнями, які склалися впродовж біржового дня на момент закриття і у разі відсутності інформації на певну дату на світовому ринку дорогоцінних металів (святкові дні) показники курсових індексів вважаються незмінними і дорівнюють значенню на попередню дату за часом закриття торгів, але не більше 2 (двох) днів.

Інформація про фіксінг ціни золота та срібла для визначення розрахункових курсів індексів знімається із сервісів інформаційних терміналів Reuters, Tenfore.

Офіційні (розрахункові) курси індексів встановлюються методом визначення справедливої ціни (яка не повинна перевищувати 0,3% від цін на дорогоцінні метали ринку спот) в час біржових торгів на КУБ.

Повідомлення про офіційні (розрахункові) курси індексів щоденно надсилаються учасникам торгів, інформаційним агентствам та контролюючим органам.
По материам Киевской универсальной Биржи.

Читайте також