В Киеве совещались железнорожники СНГ

13.02.2003, 14:43

11-12 февраля 2003 года в Киеве состоялось 34 заседание Совета железнодорожного транспорта государств-членов СНГ. (укр.)

У роботі Ради брали участь: голова Ради - Міністр шляхів сполучення Російської Федерації, керівники залізничних адміністрацій України, Азербайджану, Вірменії, Грузії, Білорусі, Казахстану, Киргизії, Молдови, Таджикистану, Туркменістану, Узбекистану, Болгарії, Литви, Латвії та Естонії.

Учасники засідання обговорили питання про виконання рішень 33-го засідання Ради і підсумки експлуатаційної роботи залізниць за минулий рік, створення обмеженого полігону Системи автоматичної ідентифікації рухомого складу в міжнародному сполученні і план вдосконалення експлуатаційної роботи і транспортного обслуговування в міжнародному сполученні на 2003 рік. Також про підсумки перепису контейнерного парку в 2002 році й підготовку перепису вагонів у 2003 році. Буде розглянуто хід реалізації рішень Економічної ради СНД про тарифну політику залізниць країн Співдружності на 2003 рік і виконання узгодженої тарифної політики на залізничному транспорті держав СНД від 18 жовтня 1996 року.

Наприкінці 2002 року залізничні адміністрації зберегли темпи перевезень, що сприяло покращенню загальних показників роботи мережі. Так, порівняно з 2001 роком, збільшилися обсяги завантаження на залізницях Азербайджану, Вірменії, Білорусі, Грузії, Казахстану, Киргизії, Росії, Таджикистану, Туркменії, Узбекистану, України, Латвії, Литви і в цілому по мережі залізничних адміністрацій їх рівень зріс на 3,2%. Разом з тим, при виконанні заявок на перевезення не досягли рівня 2001 року залізниці Казахстану (99,1%), Молдови (96,1%), Естонії (75,3%). Технічний стан вагонного парку не задовольняє потреб у перевезенні вантажів, обсяги яких дедалі зростають. Станом на 1 січня 2003 року лише 70,4% вагонів відповідають вимогам експлуатації, при цьому на залізницях Азербайджану 33,5%, Вірменії - 32%, Грузії - 52%, Туркменії - 50,5%, Молдови - 55,3%, Казахстану - 55,6%.

За підсумками засідання Ради керівники залізничних адміністрацій країн СНД, Болгарії та Балтії підписали Протокол 34-го засідання Ради залізничного транспорту держав-учасниць Співдружності.

Рада залізничного транспорту держав-учасниць Співдружності була створена у 1992 році. Сьогодні вона відіграє провідну роль у взаємодії транспортних комплексів усіх держав-учасниць Співдружності, дозволяє виважено врегульовувати тарифну політику, прогнозувати обсяги перевезень тощо.
По материалам пресс-релиза Государственной администрации железнодорожного транспорта Украины.

Читайте також