АУБ и Украинский комитет Международной Торговой Палаты заключили договор

05.02.2003, 15:20

Ассоциация украинских банков (АУБ) и Украинский Национальный комитет Международной Торговой Палаты (УНК МТП) подписали договор о сотрудничестве и координации действий. (укр.)

Мета договору - об'єднання зусиль заради сприяння зміцненню фінансово-банківської системи України та реалізації економічних інтересів вітчизняних товаровиробників і постачальників послуг, повідомили під час прес-конференції Президент АУБ Олександр Сугоняко та Президент УНК МТП Володимир Щелкунов. За їх словами, співпраця обох організацій у цьому напрямку матиме позитивні наслідки як для вітчизняного підприємництва, так і комерційних банків.

Відповідно до укладеного договору сторони здійснюватимуть спільні заходи щодо сприяння розширенню участі та підвищенню ролі банківських і фінансових установ України у внутрішньо- та зовнішньоекономічних процесах, збільшенню довіри до їх послуг, вдосконаленню інноваційно-інвестиційної, фінансової інфраструктури в Україні. Зокрема, спільно збиратимуть та опрацьовуватимуть проекти з залучення інвестицій та вкладення капіталів, надання підтримки в їх реалізації, опосередкування інформаційного обміну між капіталоспроможними колами та власниками інтелектуально-містких продуктів і виробничих ідей. Також надаватиметься допомога вітчизняному підприємництву і комерційним банкам у розв'язанні спорів через Міжнародний арбітражний суд при Міжнародній Торговій Палаті (м. Париж) та Третейський Суд при УНТК МТП.

Як перший крок задекларованої співпраці, Президенти АУБ та УНК МТП підписали звернення до генерального секретаря МТП пані Марії Ліванос Катауї (м. Париж) з приводу оголошення Україні санкцій FATF. Зокрема, вони закликали підтримати дії своїх українських колег щодо запобігання недопущенню відмивання брудних коштів та надати рекомендації бізнесовим колам країн-членів FATF про зважені дії у застосуванні до банківських установ і підприємств України фінансових санкцій. Це ж звернення буде передано до штаб-квартири FATF, яка також розташована в Парижі і з якою тісно співпрацює центральний офіс МТП.

На сьогодні Асоціація українських банків є найбільшим об'єднанням банків у державі. Її членами є понад 75% діючих в Україні банків, які територіально охоплюють всю країну (119 комерційних банків, 6 банківських союзів тощо).

Український Національний комітет Міжнародної Торгової Палати є українським осередком Світової організації бізнесу - International Chamber of Commerce (ICC), заснованої у 1919 році. На сьогодні МТП об'єднує тисячі компаній з-понад 130 країн світу і має дорадчий статус при ООН, Євросоюзі, ЮНКТАД та інших світових організаціях.
По материалам пресс-службы Ассоциации украинских банков.

Читайте також