Британский военный дипломат посетил курсы миротворцев в Житомире

05.02.2003, 11:24

Представитель аппарата атташе по вопросам обороны при Посольстве Великобритании посетил курсы подготовки к участию в миротворческих операциях, которые проводятся при поддержке Британской группы военных советников и инструкторов в Центральной и Восточной Европе. (укр.)

4 лютого представник апарату аташе з питань оборони при Посольстві Великобританії майор С. Мієрс відвідав Курси підготовки командирів взводної та ротної ланок до участі у миротворчих операціях, що тривають на базі 95-ї окремої аеромобільної бригади Північного оперативного командування Сухопутних військ ЗС України (місто Житомир).

Роботу курсів було розпочато 14 січня 2003 року за підтримки Британської групи військових радників та інструкторів у Центральній та Східній Європі. Крім Житомира подібні Курси тривають на навчальному центрі "Партнерства заради миру" Яворівського загальновійськового полігону Західного оперативного командування Сухопутних військ ЗС України.

В ході проведення Курсів на базі цих військових частин дві групи по 30 українських військових в кожній опановуватимуть навичками по керуванню підрозділами в ході проведення операцій з підтримки миру. Зокрема, організації патрулювання у зоні відповідальності, затримання порушників порядку, забезпечення проведення маніфестацій і виборів, врегулювання масових заворушень.

Слухачам, що навчаються на базі 95-ї окремої аеромобільної бригади, навчальний матеріал викладають українські інструктори, які вже пройшли подібний курс навчання влітку минулого року, а британські колеги координують навчальний процес та надають методичну допомогу.

На заняттях, що проходять на Яворівському навчальному центрі "Партнерства заради миру", навчальний матеріал викладається британськими інструкторами. Заняття зорієнтовано на підготовку викладачів (інструкторів) зі складу українських військових та командирів взводної і ротної ланок національної частини україно-польського миротворчого батальйону "УкрПолбат", що готуються до чергової ротації у Косово.

Всього протягом 2003 року для військовослужбовців ЗС України заплановано провести чотири подібних курси, в ході яких навчання пройдуть 120 офіцерів військових частин, підготовка яких здійснюється в рамках Процесу планування та оцінки сил, а також підрозділів, що входять до складу Передових сил оборони.
Инф. пресс-службы Министерства обороны Украины.

Читайте також