Президент предлагает ликвидировать свободные экономические зоны

06.02.2003, 12:52

5 февраля Президент Украины Леонид Кучма принял участие в работе коллегии Государственной таможенной службы Украины, на которой подводились итоги работы за 2002 год. (укр.)

Заслухавши звіт голови Державної митної служби, Президент України відзначив суттєві позитивні зрушення в роботі митниці з того часу, як її очолив Микола Каленський.

Водночас глава держави піддав критиці роботу регіональних митниць і функціонування в Україні вільних економічних зон. За словами Леоніда Кучма, ситуація з економічним розвитком вільних економічних зон і залученням до них інвестицій потребує поліпшення. На думку Президента України, треба поставити крапку - ліквідувати вільні економічні зони, які не виправдовують себе. Леонід Кучма доручив урядовцям, особисто першому Віце-прем`єру Миколі Азарову, негайно розібратися з цим питанням.

Глава держави також торкнувся питання кордону в молдовсько-придністровському напрямку. Президент наголосив на необхідності облаштування цих кордонів, тим більше, що в цьому зацікавлений Європейський союз, і він готовий надавати Україні необхідну допомогу.
По материалам официального сайта Президента Украины.

Читайте також