В Украине проходит конференция по планированию учений "Кооператив партнер-2003"

06.02.2003, 11:03

Цель и основные этапы будущего военно-морского учения в рамках Программы НАТО "Партнерство ради мира" "Кооператив партнер-2003" обсуждают участники главной планирующей конференции, которая проходит в Одессе. (укр.)

4 лютого в Одесі розпочала роботу головна плануюча конференція військово-морського навчання в рамках Програми НАТО "Партнерство заради миру" "Кооператив партнер-2003".

Очолюють роботу конференції представник Об'єднаних військово-морських сил НАТО в Південній Європі капітан 1 рангу Клаус Байєр та заступник Головнокомандувача Військово-Морських Сил ЗС України з бойової підготовки контр-адмірал Віктор Максимов. Крім представників Об'єднаних військово-морських сил НАТО в Південній Європі та Головного командування ВМС України у заході також беруть участь представники низки країн-партнерів.

Як передбачається, учасники конференції обговорять мету і основні етапи майбутнього навчання та визначать склад сил і засобів маневрів. Основну увагу буде також приділено організації активної фази майбутніх маневрів.

Навчання "Кооператив партнер-2003", яке має миротворчу спрямованість, зокрема, досягнення взаємосумісності між силами країн-партнерів та НАТО, планується провести у червні 2003 року на території України в північно-західній частині Чорного моря.

В Україні навчання "Кооператив партнер" проводитиметься вже вдруге. Вперше воно відбулося на території нашої країни в червні 2000 року. Крім України раніше подібні навчання, в яких брали участь представники флотів причорноморських країн і країн-членів НАТО, вже проходили у Грузії та Румунії.

Конференція триватиме до 6 лютого.
Инф. пресс-службы Министерства обороны Украины.

Читайте також