ПРИ АГЕНТСТВЕ "УКРИНФОРМ" БУДЕТ СОЗДАН ВСЕУКРАИНСКИЙ ПРЕСС-ЦЕНТР

19.04.2003, 13:25

18 апреля в Киеве состоялось совещание по вопросу совершенствования деятельности государственного информационного агентства "Укринформ", на котором председательствовал Вице-премьер-министр Украины Дмитрий Табачник. (укр.)

У нараді взяли участь голова Державного комітету телебачення і радіомовлення Іван Чиж, заступник Державного секретаря Міністерства закордонних справ Наталя Зарудна, Державний секретар Міністерства економіки Володимир Першин, генеральний директор державного інформаційного агентства "Укрінформ" Віктор Чамара.

За результатами наради затверджено протокольне рішення "Про першочергові заходи щодо підвищення ролі та ефективності роботи "Укрінформу" як загальнонаціонального державного інформаційного агентства для інформаційного забезпечення внутрішньої і зовнішньої політики держави, посилення її присутності у світовому інформаційному просторі".

Планується, що всеукраїнський прес-центр буде забезпечувати обробку та оперативне передавання інформаційних повідомлень, надавати довідкову інформацію про Україну. Центр також буде призначений для проведення постійних прес-конференцій, зокрема Інтернет-конференцій, керівників уряду, Міністерств та інших центральних органів виконавчої влади, політиків і громадських діячів.

Керівництву державної інформаційної агенції доручено вжити заходів для відкриття протягом 2003-2004 років кореспондентських пунктів у Бельгії, Польщі, США, Великобританії, Франції, Угорщині.

На сьогодні інформаційну продукцію "Укрінформу" отримують 2647 користувачів, із яких 500 - засоби масової інформації. За добу агенція виробляє близько 500 повідомлень. Так, торік виготовлено і поширено 142460 інформаційних матеріалів і 17 тис. фотодокументів.
По материалам пресс-службы Кабинета Министров Украины.

Читайте також