Научным работникам будет выплачиваться надбавка

24.04.2003, 11:48

Кабинет Министров Украины принял постановление "О выплате надбавок за стаж научной работы". (укр.)

Прийняття постанови дозволить ввести уніфікований підхід до системи визначення стажу наукової роботи у всіх випадках його застосування на цей час, а також встановити, що до стажу роботи наукових працівників зараховуватиметься час їхньої роботи на посадах науково-педагогічних працівників.

Згідно з рішенням уряду для визначення розміру стажу наукової роботи, за який науковим працівникам має сплачуватися надбавка, запропоновано до використання перелік посад наукових працівників, ухвалений відповідною постановою Кабінету Міністру України. Цим буде забезпечено уніфікований підхід до системи визначення стажу наукової роботи у випадках його застосування при виплаті надбавки науковим працівникам за стаж наукової роботи та призначенні пенсій відповідно до Закону України "Про наукову і науково-технічну діяльність".

Прийняття постанови сприятиме розв'язанню проблем, які виникають в практиці реалізації державної політики у сфері наукової і науково-технічної діяльності, зокрема підвищенню рівня соціального забезпечення наукових працівників, що у підсумку буде сприяти збереженню і розвитку науково-технічного потенціалу країни.
По материалам пресс-службы Кабинета Министров Украины.

Читайте також