Заявление Министерства транспорта Украины

29.04.2003, 11:47

Министерство транспорта Украины обеспокоено событиями 25 апреля, когда неизвестными лицами было занято помещение Ассоциации международных автомобильных перевозчиков Украины. (укр.)

До приміщення не були допущені Президент Асоціації Л. М. Костюченко, члени Ради та керівництво Секретаріату, невідомі незаконно заволоділи печаткою АсМАП.

Блокування роботи Асоціації може призвести до того, що тисячі українських вантажних автомобілів буде зупинено на кордонах понад 60 країн - учасниць Конвенції МДП, що завдасть Україні величезних збитків та втрати міжнародного іміджу.

Серйозне занепокоєння виказав Генеральний секретар Міжнародного Союзу автомобільного транспорту Мартін Мармі, звернувшись до Прем'єр-міністра України В. Ф. Януковича. М. Мармі попередив, що "усвідомлюючи серйозність ситуації, МСАТ не матиме іншої альтернативи, як обнулити гарантії на книжки МДП", якщо не будуть забезпечені умови для нормальної роботи АсМАП України.

Серед основних причин виникнення інценденту Мінтранс України бачить непослідовність рішень органів судової влади щодо розв'язання конфлікту керівництва АсМАП із її колишніми співзасновниками та зацікавленими особами.

Міністерство транспорту України вважає необхідним негайне втручання компетентних органів для забезпечення правопорядку та повернення АсМАПУ в робочий режим.

Асоціація Міжнародних Автомобільних перевізників України (АсМАП України) створена наприкінці 1991 року. З 1992 року Асоціація є дійсним членом Міжнародного Союзу автомобільного транспорту (МСАТ) та визнана 69 об'єднаннями міжнародних автоперевізників - учасниками Конвенції МДП.

Асоціація забезпечує функціонування Митної Конвенції МДП на території України: видає українським перевізникам книжки МДП, контролює стан їх використання та повернення, зберігання та облік.

Однією з головних функцій Асоціації є гарантія сплати державі митних зборів та платежів у разі недоставляння товарів у митницю призначення.

Асоціація міжнародних автомобільних перевізників України на сьогодні являє собою одне з найбільших некомерційних, недержавних об'єднань суб'єктів підприємницької діяльності усіх форм власності, це - понад дві тисячі організацій, які надають послуги з перевезень вантажів і пасажирів у міжнародному сполученні.
По материалам пресс-службы Министерства транспорта Украины.

Читайте також