Состоялся семинар по предупреждению ВИЧ-СПИД в Вооруженных Силах Украины

19.05.2003, 12:54

Министерство обороны Украины надеется на финансирование Глобальным фондом мер по предупреждению ВИЧ-СПИД в Вооруженных Силах Украины. (укр.)

Пропаганда здорового способу життя та попередження ВІЛ-інфекції/СНІДу в Збройних Силах України - саме за такою проблематикою відбувся триденний навчальний семінар. Захід проходив на базі Севастопольського військово-морського інституту імені П. С. Нахімова Як повідомив журналістам керівник семінару начальник соціально-правової групи Головного управління виховної роботи Міністерства оборони України полковник юстиції Валентин Шевчук, цього року це перший із восьми запланованих семінарів, що мають відбутися в вищих військових навчальних закладах з офіцерами структур виховної роботи та викладачами суспільно-гуманітарних кафедр. Такі ж семінари заплановано провести в центрах підготовки миротворчих сил.

Семінар, який проходив за сприяння Організації об'єднаних націй та підтримки Фонду народонаселення, мав на меті надати необхідні знання і сформувати навички у керівників занять щодо проведення профілактичної роботи по запобіганню ВІЛ-інфекції/СНІДу серед військовослужбовців. Необхідність проведення в Збройних Силах такої роботи є нагальною потребою, оскільки армія і флот - це частина суспільства, в якому ситуація із захворюваністю на ВІЛ-інфекції/СНІДу стає загрозливою.

За словами Валентина Шевчука, у 2002 році Глобальний фонд виділив $92 мільйони на профілактику ВІЛ-інфекції/СНІДу в Україні. Частину з цих коштів було спрямовано на роз'яснювальну роботу у Збройних Силах України. Це дозволило провести подібні семінари у 20 військових гарнізонах по всій України.

У нинішньому році Міністерство оборони України подало відповідну заявку на участь в заходах, що фінансуватимуться цим фондом, і зараз вирішується питання, скільки саме коштів буде виділено для подальшого проведення таких семінарів та інших заходів роз'яснювального характеру в Збройних Силах України.
Инф. пресс-службы Министерства обороны Украины.

Читайте також