Украина принимает участие в работе Ассамблеи ВОЗ

20.05.2003, 15:33

19 мая в Женеве начала свою работу 56 Ассамблея Всемирной организации здравоохранения, в которой принимает участие Министр здравоохранения Украины Андрей Пидаев. (укр.)

Протягом першого дня роботи асамблеї Андрій Підаєв прийняв участь у пленарних засіданнях та провів ряд двосторонніх зустрічей.

Міністр охорони здоров'я Румунії пані Даніела Бартес на зустрічі з Андрієм Підаєвим. Відзначила, що Україна представляючи інтереси країн-реципієнтів у Правлінні Глобального Фонду боротьби з СНІДом, туберкульозом та малярією зробила багато для розвитку відносин цих країн з Глобальним Фондом, та змогла довести і відстояти необхідність фінансування заходів боротьби із СНІДом, туберкульозом і малярією для країн регіону Центральної і Східної Европи, на рівні з країнами інших регіонів, котрі потребують допомоги. Пані Даніела Бартес, також зазначила , що саме Україною були розроблені процедурні правила зміни членства у правлінні Глобального Фонду (Україна вже другий рік представляє інтереси країн-реципіентів у правлінні Глобального Фонду, і на наступному засіданні правління котре відбудеться у Женеві 3-5 червня, йтиме мова про ротаційну зміну країн-членів правління, в зв'язку з закінченням терміну) і зробила заяву про готовність Румунії змінити Україну в правлінні Глобального Фонду, для представлення інтересів країн регіону.

(Україна першою в Європейському регіоні отримала схвалення Грантової Заявки та отримала кошти першого траншу на боротьбу з ВІЛСНІДом у сумі - $481 тис., загальна вартість гранту - $92 млн.)

Також відбулась зустріч Андрія Підаєва з Міністром охорони здоров'я Японії Ікара Сакагугі на якій висловив подяку уряду країни за підтримку і вагомий внесок Японії в розвиток системи охорони здоров'я України, зокрема забезпечення переоснащення медичного обладнання української спеціалізованої лікарні "Охматдит". Даний проект вже завершено. В ході реалізації проекту дала можливість значно підвищити якість лікувально-діагностичного процесу в рамках проекту поставлено, змонтовано та введено в дію 112 позицій медичного обладнання. Загальна сума проекту - $6 млн.

Пан Ікара Сакагугі висловив подяку за високу оцінку уряду України діяльності Японії в напрямку допомоги медичній галузі України і запевнив, що Японія готова і надалі розвивати співпрацю не тільки в поставках обладнання а і в інших сферах медицини.
По материалам пресс-службы Министерства здравоохранения Украины.

Читайте також