Украина приняла участие в туристическом форуме в Женеве

22.05.2003, 18:23

По мнению Вице-Премьер-министра Украины Дмитрия Табачника, дебют Украины на туристическом форуме в Женеве был успешным, и это событие, безусловно, заинтересует международный бизнес в сотрудничестве с Украиной. (укр.)

Про це заявив віце-прем'єр-міністр України з питань гуманітарної політики Дмитро Табачник по закінченні презентації українського стенду на міжнародній виставці ділового туризму European Incentive, Business Travel & Meetings Exhibition (EIBTM), що 22 травня 2003 року закінчила свою роботу у Женеві.

На цьому престижному форумі Д. Табачник очолював офіційну делегацію, до складу якої увійшли Голова Державної туристичної адміністрації України Валерій Цибух, голова Наглядової Ради Місії "Україна-відома" Віталій Масол. Презентацію відвідали посол України у Швейцарії Євген Бершеда та Постійний представник України при відділенні ООН та в інших міжнародних організаціях у Женеві Михайло Скуратовський.

Участь України у EIBTM - це один з перших серйозних кроків країни на шляху до активного пропагування своєї пропозиції на міжнародному туристичному ринку. Як зазначив Валерій Цибух, "... спроба дуже вчасна, оскільки саме зараз Україна створила для цього привабливі правові й економічні умови. Вдосконалюється інфраструктура, необхідна для зустрічі гостей. Тож уже тепер вона здатна працювати на економіку країни".

Презентація українського стенду проходила у форматі неофіційної зустрічі, мета якої - познайомити учасників виставки з Україною. Презентація отримала найвищі оцінки господарів і учасників виставки. За словами організаторів - всесвітньо відомої компанії Reed Travel Exhibitions, український стенд перевершив усі сподівання. Був особливо відзначений професійний підхід Місії "Україна-відома" у приверненні уваги до України з боку мас-медіа, ділових партнерів із сфери міжнародного туристичного бізнесу. Продемонстрований під час презентації фільм відомого українського режисера Семена Горова, створеного на замовлення Місії "Україна-відома", викликав захоплення присутніх своїм художнім і технічним виконанням. Десятихвилинна відеострічка "Невідкрита Європа" оповідала про Україну як частину Європейської спільноти з багатою історичною і культурною спадщиною, сучасними здобутками. Співачка Ані Лорак познайомила гостей стенду із українською піснею. Переможці лотереї отримали від Українських міжнародних авіаліній, круїзної компанії "Червона Рута", туристичної компанії "Бицько Лтд", а також від Місії "Україна-відома" подарунки, серед яких авіаквитки з будь-якої Європейської столиці до Києва, круїз по Чорному морю та екскурсійний тур Києвом з дегустацією національної кухні. Гості стенду також мали змогу продегустувати легендарні кримські вина.

Як відзначила виконавчий директор Місії "Україна-відома" Ірина Гагаріна, "В результаті презентації з'явилася низка позитивних публікацій про Україну у західних ЗМІ. Це і було одним із завдань, які ставила перед собою Місія при підготовці виступу на EIBTM". Лейтмотивом публікацій є здивованість журналістів рівнем презентації країни, яка й досі для багатьох у світі залишається невідомою частиною Європи.

За словами Дмитра Табачника в інтерв'ю українським журналістам, "...саме такі зустрічі впливають на створення образу країни у масовій свідомості за кордоном. Тільки поганий імідж не потребує зусиль, хороший імідж - це систематична і довготривала робота. Сподіваюся, що продемонстрований Місією "Україна-відома" у Женеві приклад активного інформування про нашу країну , надалі стане правилом ".
По материалам пресс-релиза Мисии "Україна-відома".

Читайте також