Сегодня - Международный день миротворца

29.05.2003, 12:21

Накануне Международного дня миротворца Министр обороны Украины генерал армии Украины Владимир Шкидченко поздравил военнослужащих Вооруженных Сил, которые в прошлые года и сегодня с честью выполняют задания по поддержанию мира и международной безопасности в разных регионах планеты. (укр.)

Починаючи з липня 1992 року, зазначив глава українського оборонного відомства, активна участь Збройних Сил України в миротворчій діяльності є важливою складовою зовнішньої політики нашої держави. За цей час близько 18 тисяч військовослужбовців Збройних Сил гідно виконували свою почесну і благородну місію далеко від Батьківщини, за складних, а нерідко й екстремальних умов, виявляючи високий професіоналізм, мужність та самовідданість. Щоденною, наполегливою працею вони роками формували і зміцнювали авторитет України на міжнародній арені, що забезпечило визнання нашої країни, як впливового чинника і суб'єкта в системі європейської і світової безпеки.

Керівник військового відомства висловив впевненість, що і надалі українські миротворці будуть приумножувати славу України, зміцнювати міжнародний авторитет держави, підтримуючи мир і безпеку в гарячих точках планети.

За станом на 20 травня 2003 року понад 1800 військовослужбовців Збройних Сил України сумлінно виконують обов'язки у 9 миротворчих місіях ООН, ОБСЄ та КФОР в 7 країнах світу.
Инф. пресс-службы Министерства обороны Украины.

Читайте також