В Суходольске растет количество заболевших гепатитом А

26.06.2003, 12:45

За последние сутки было госпитализировано с подозрением на заболевание вирусный гепатит А 45 человек, в том числе 10 детей. (укр.)

Всього за період з 9.06.03 - станом на 9:00 26.06.03 госпіталізовано 444 особи з діагнозом вірусний гепатит А, з них 126 діти.

За даними ІФА імуноглобуліни М до вірусу гепатиту А не виявлено у 15 осіб, діагноз у них знято, 16.06.03 вони були виписані з лікарні. У 275 хворих підтверджено діагноз вірусний гепатит. Інші сироватки крові досліджуються. Таким чином з діагнозом вірусний гепатит А (з попереднім діагнозом) у стаціонарі знаходиться всього 429 осіб (303 особи - дорослі, 126 осіб - діти).

Стрімкий ріст кількості госпіталізованих осіб з підозрою на гепатит А за останній тиждень зумовлено закінченням інкубаційного періоду з моменту перших проявів захворювання (30 діб) та посиленим епідеміологічним наглядом. Основним завданням перед медичними працівниками на сьогодні є попередження розповсюдження інфекції, послаблення наслідків інфікування та полегшення перебігу захворювання.

Протягом тижня у осередку спалаху гепатиту А працювала комісія провідних фахівців МОЗ України у складі заступника Державного секретаря Передерія В. Г., заступника головного державного санітарного лікаря України Мухарської Л.М., провідних фахівців-інфекціоністів. У ході роботи комісії створено і працює штаб осередку. Проведено ряд організаційних заходів, проводиться комплекс протиепідемічних та профілактичних заходів.

Міністерством охорони здоров'я на локалізацію та ліквідацію спалаху загалом буде виділено близько 200 тис. гривень за рахунок коштів, передбачених на заходи боротьби з епідеміями, для придбання дез. засобів, імуноглобулінів та необхідного обладнання. Для Луганської обласної санітарно-епідеміологічної станції буде виділено 30 тисяч гривень на закупівлю діагностикумів. Фармацевтична компанія "Авентіс-Пастер" у вигляді гуманітарної допомоги виділила 1000 доз вакцин проти гепатиту А.
По материалам пресс-службы Министерства здравоохранения Украины.

Читайте також