Завершается прием работ на конкурс "Моя Земля"

27.06.2003, 14:07

1 июля заканчивается срок подачи работ на общенациональный конкурс публикаций в СМИ на тему реформирования земельных отношений в Украине "Моя Земля", который стартовал 13 января 2003 года. (укр.)

Загальнонаціональний конкурс публікацій у ЗМІ на тему реформування земельних відносин в Україні "Моя Земля" був ініційований Інформаційно-ресурсним центром "Реформування земельних відносин в Україні" з метою стимулювання журналістів до активного та об'єктивного висвітлення процесу реформування земельних відносин в Україні.

Конкурс проводиться за підтримки Комітетів Верховної Ради України з питань аграрної політики та земельних відносин, свободи слова та інформації, Міністерства аграрної політики, Держкомзему України, журналістських асоціацій, українських та міжнародних організацій за фінансової підтримки Міжнародного Фонду "Відродження" та Фонду "Євразія" та інформаційної підтримки медіа-партнерів.

Станом на 25 червня 2003 року на конкурс надійшло 125 робіт.

Матеріали на конкурс надіслали автори практично з усіх регіонів України. Найбільше робіт надійшло від журналістів загальноукраїнських ЗМІ, з Донецької, Чернівецької, Черкаської та Житомирської областей. На жаль, мало представлені Автономна Республіка Крим, Івано-Франківська, Миколаївська, Херсонська, Волинська та Запорізька області, з яких на конкурс надійшло 1-2 роботи. А з таких регіонів, як Закарпатська, Рівненська та Чернігівська області, як не дивно, на конкурс не подано жодної роботи.

Для матеріалів, опублікованих у друкованих засобах масової інформації та в Інтернет-виданнях, встановлюються такі тематичні номінації: "Реформування земельних відносин: від норми закону до життєвих реалій"; "Багата земля - знана земля"; "Земля як суспільна цінність".

Тематика матеріалів, оприлюднених в аудіовізуальних засобах масової інформації, може торкатися будь-якої з рубрик номінацій, встановлених для друкованих ЗМІ, а переможці визначатимуться за: кращий телевізійний матеріал; кращий радіо матеріал.

Переможці конкурсу в кожній номінації нагороджуються преміями: Гран-прі, спонсором якого є Посольство Федеративної Республіки Німеччини в Україні; перша премія - у розмірі 2700 грн., або у вигляді цінного подарунку; друга премія - у розмірі 1620 грн., або у вигляді цінного подарунку.

Оцінка конкурсних робіт журі та визначення переможців триватиме до 15 серпня 2003 року.

Фінальна церемонія нагородження переможців запланована на листопад 2003 року.
По материалам пресс-релиза Информационно-ресурсного Центра "Реформирования земельных отношений в Украине".

Читайте також