Журналистов поздравил Президент Украины

06.06.2003, 11:57

5 июня Президент Украины Леонид Кучма вручил государственные награды ведущим журналистам Украины по случаю их профессионального праздника - Дня журналиста. (укр.)

"Сьогодні, на 12-му році незалежності, коли в Україні сформувався ринок засобів масової інформації і в людей є вільний вибір - що читати, що слухати і що дивитися, - можемо констатувати: преса відіграє провідну роль у становленні демократичного суспільства. Для мене як Президента України забезпечення свободи слова залишається одним з найважливіших завдань", - наголосив глава держави у вітальному слові.

Серед нагороджених - представники друкованих засобів масової інформації, телебачення, радіо, інформаційних агентств, Національної спілки журналістів України та Інституту журналістики Київського національного університету імені Тараса Шевченка.

На церемонії нагородження були також присутні батьки, вдова і син загиблого під час бойових дій в Іраку оператора інформаційного агентства "Рейтер" Тараса Процюка, якого Глава держави своїм Указом посмертно нагородив орденом "За мужність" ІІІ ступеня за мужність і самовідданість, виявлені під час висвітлення бойових дій в Іраку. Нагороду було вручено його вдові.
По материалам официального сайта Президента Украины.

Читайте також