Выездные бригады проверят зрение инвалидов

08.07.2003, 11:39

Премьер-министр Украины Виктор Янукович подписал постановление Кабинета Министров "О мерах по проведению Всеукраинской акции "Зрение". (укр.)

Згідно з пунктами даної програми всі ветерани та інваліди Великої Вітчизняної Війни пройдуть офтальмологічне обстеження та будуть забезпечені засобами корекції зору (окулярами).

Відразу після прийняття постанови Міністерство охорони здоров'я провело селекторну нараду, основною метою котрої була координація дій регіонів щодо реалізації даної програми. Сьогодні сформована необхідна кількість мобільних офтальмологічних бригад, котрі будуть проводити обстеження інвалідів на місцях. Для того, щоб пройти обстеження непотрібно буде їхати в обласний центр, у кожному районному центрі, в відділеннях районних лікарень та у визначених лікарських амбулаторіях будуть працювати мобільні медичні бригади.

Коментуючи постанову Міністер охорони здоров'я України Андрій Підаєв зазначив: "Сьогодні Міністерство охорони здоров'я повністю готове до проведення такого роду обстежень. Ми плануємо закінчити всі огляди до 1 вересня поточного року з тим, щоб узагальнену інформацію щодо потреб інвалідів передати для виготовлення та закупівлі необхідної кількості засобів корекції зору. Хочу наголосити на тому, що таких масових оглядах ми маємо можливість і будемо виявляти також всі супутні патології зору, що дасть можливість в подальшому проводити відповідне лікування інвалідів".

Офтальмологічне обстеження та забезпечення окулярами проводиться безкоштовно для інвалідів. Всі витрати бере на себе держава.

Програма проводиться на виконання Указу Президента України "Про додаткові заходи щодо посилення соціального захисту інвалідів та проведення в Україні у 2003 році Року людей з інвалідністю".
Инф. пресс-службы Министерства здравоохранения Украины.

Читайте також