Во Львовской области произошло массовое заболевание школьников респираторными заболеваниями

30.09.2003, 11:47

В селе Вербляны Яворивского района Львовской области среди учеников средней общеобразовательной школы на прошлой неделе произошло заболевание острыми респираторными инфекциями. (укр.)

24.09.2003 лікарською бригадою Яворівської ЦРЛ та Новояворівської РЛ N1 було проведено медичні огляди школярів (усього охоплено 360 осіб, у тому числі тих, хто контактував з хворими у сімейних вогнищах). 26.09.2003 групою лікарів обласної дитячої клінічної лікарні проведено огляд ще 58 учнів.

Станом на 15.30 годину 29.09.2003 з проявами захворювання виявлено 148 осіб, з них 19 дітей госпіталізовано у дитяче відділення Яворівської ЦРЛ з такими діагнозами: гострим бронхітом - 5, фаринготрахіїтом - 2, обструктивним бронхітом - 5, гострим трахеобронхітом - 5, гострим обструктивним бронхітом - 1, ГРІ - 1. Перебіг захворювання - середньої важкості. Іншим особам призначене симптоматичне лікування в амбулаторних умовах.

Інфекція була передана повітряно-крапельним шляхом, джерело інфікування встановлюється. Проведений збір проб повітря, грунту, питної та річкової води на бактеріологічний та хімічний аналіз. В селі проводяться подвірні обходи бригадою фахівців Яворівської ЦРЛ та районної СЕС.

З метою локалізації захворюваності створено штаб по локалізації випадку групової захворюваності в с. Вербляни, складено та затверджено план спільних дій медичної та санітарної служб району по локалізації випадків групового захворювання у с. Вербляни. Проводиться дезінфекція води у криницях села. Ситуація знаходиться на контролі Міністерства охорони здоров'я України.
По материалам пресс-службы Министерства здравоохранения Украины.

Читайте також