Спикер украинского парламента находится с визитом в Израиле

20.01.2004, 13:27

19 января начался двухдневный официальный визит делегации Верховной Рады Украины во главе с председателем украинского парламента Владимиром Литвиным в Государство Израиль. (укр.)

В Єрусалимі відбулася зустріч Володимира Литвина з Президентом Держави Ізраїль Моше Кацавом.

М. Кацав заявив, що Ізраїль вважає дуже важливими відносини з Україною. Він наголосив, що його візит до України був одним з перших у ранзі Президента Держави Ізраїль.

М. Кацав зазначив, що Україна - "це батьківщина національного відродження єврейського народу". За його словами, "всі визначні діячі нашої історії, культури і сіоністського руху - українського походження".

Президент Держави Ізраїль висловив сподівання, що візит української парламентської делегації зміцнить українсько-ізраїльські зв'язки і стане ще одним надбанням наших двосторонніх відносин. Він також передав особисті вітання Президентові України Леоніду Кучмі.

У свою чергу, В. Литвин зазначив, що парламентська делегація прибула до Держави Ізраїль з "великим бажанням і надіями". "Історія сьогодення вимагає від нас мати стосунки особливого характеру", - зазначив він.

Голова Верховної Ради України висловив думку, що у розвитку двосторонніх відносин багато має зробити парламент. "Ми хотіли б цим візитом забезпечити перехід на якісно новий рівень міжпарламентських відносин, зокрема, підписати меморандум "про взаєморозуміння щодо співробітництва між Кнессетом Держави Ізраїль і Верховною Радою України", яким буде забезпечено системну співпрацю", - сказав В.Литвин. При цьому В.Литвин зазначив, що українська делегація сподівається, що цей візит "вийде за рамки суто парламентських зустрічей для того, щоб підняти на якісно новий рівень міждержавні відносини".
По материалам Информационного управления Верховной Рады Украины.

Читайте також