В Ужгороде состоялась презентация туристического путеводителя по Закарпатью

21.01.2004, 11:45

20 января в галерее союза художников Закарпатья "Ужгород" состоялась презентация туристического путеводителя "Закарпатье - планируй и путешествуй". (укр.)

Туристичний путівник "Закарпаття - сплануй і подорожуй" виданий в рамках україно-швейцарського проекту, який спрямований на підтримку та популяризацію екологічного, активного та пізнавального туризму в регіоні.

Путівник "Закарпаття - сплануй і подорожуй" - це лише частина проекту, що здійснюється місцевим (ужгородським) Клубом пригодницького туризму "Туркул" за фінансової підтримки Дирекції з питань розвитку та співробітництва Швейцарії.

Мета проекту, по-перше, заохотити як українських так і зарубіжних туристів до подорожей та відпочинку в Закарпатті. Крім того, проект прагне активізувати молодіжний туристичний рух, залучити місцеву молодь до участі в розробці та знакуванні маршрутів та до розвитку близького до природи (екологічного) туризму шляхом організації та проведення екологічних акцій, експедицій та туристичних змагань. Розвиток саме такого виду туризму має особливе значення для місцевих громад, особливо у віддалених районах, де проблема зайнятості населення стоїть надзвичайно гостро.

Поряд із загальною інформацією про географічні особливості Закарпаття путівник пропонує ознайомитися з історією та колоритною культурою цього мальовничого краю в таких розділах як "Сторінки минулого", "Релігія", "Національні меншини", "Народна музика", "Закарпатська кухня", "Музеї".

Путівник призначений для тих, хто прагне самостійно спланувати та здійснити подорож Закарпатським краєм. Тому туристи - як досвідчені так і початківці - знайдуть в ньому корисні поради про транспорт, зв'язок, розміщення, спорядження, безпеку в походах та багато іншої необхідної інформації. Любителям активного відпочинку пропонуються описи 9-ти туристичних маршрутів з картами-схемами (серед них: пішохідні, велосипедний, лижні та один сімейний).

До друку готується також німецькомовний варіант путівника.
По материалам пресс-релиза Бюро по сотрудничеству Швейцарии в Украине.

Читайте також