Завершился визит спикера Верховной Рады в Израиль

21.01.2004, 11:03

Председатель Верховной Рады Украины Владимир Литвин 20 января в Иерусалиме встретился с вице-премьер-министром, министром иностранных дел Государства Израиль Сильваном Шаломом. (укр.)

Під час зустрічі В. Литвин наголосив, що в України і Держави Ізраїль є всі можливості для виведення двосторонніх стосунків на якісно новий рівень, що відповідає інтересам обох країн.

В. Литвин висловив думку щодо необхідності "проведення інвентаризації наших можливостей" і визначення пріоритетних для співпраці напрямів.

За словами керівника українського парламенту, далі група фахівців з обох країн могла б розробити довгострокову програму співпраці і запропонувати її до підпису керівникам урядів наших країн.

В. Литвин також висловив думку щодо можливості організації візиту в Україну прем'єр-міністра Держави Ізраїль.

В свою чергу, віце-прем'єр-міністр Держави Ізраїль Сільван Шалом зазначив, що візит української парламентської делегації символізує зміцнення зв'язків наших держав в усіх сферах - державній, економічній, політичній та гуманітарній.

За його словами, торгівельний баланс України і Ізраїлю на кінець 2003 року склав $200 млн. При цьому, зазначив він, у наших країн існує великий потенціал, який потрібно використовувати. С. Шалом також заявив, що Ізраїль підтримує Україну у питанні її вступу до Світової організації торгівлі.

Він також подякував В. Литвину за особистий внесок у вирішення питання щодо компенсацій сім'ям загиблих внаслідок повітряної катастрофи 4 жовтня 2001 року.

"Це питання вирішене і зняте з порядку денного", - зазначив віце-прем'єр- міністр Держави Ізраїль.

С. Шалом також назвав дуже слушною пропозицію В. Литвина щодо розробки довгострокової програми співпраці і завірив голову Верховної Ради України, що МЗС Ізраїлю винесе на розгляд прем'єр -міністра пропозицію щодо організації його візиту в Україну.

В цей же день українські парламентарі повернлися до Києва.
По материалам Информационного управления Верховной Рады Украины.

Читайте також