Представители Украины и ЕС обсуждают вопросы сотрудничества в свете расширения Евросоюза

22.01.2004, 10:32

20 января делегация Украины провела консультации с представителями Европейского Союза по вопросам распространения Соглашения о партнерстве и сотрудничестве между Украиной и ЕС на новые страны-члены Евросоюза. (укр.)

20 січня у Брюсселі делегація України на чолі з першим заступником міністра закордонних справ України з питань європейської інтеграції Олександром Чалим провела консультації з представниками Євросоюзу щодо поширення Угоди про партнерство та співробітництво між Україною та ЄС (УПС) на нові країни-члени Євросоюзу.

Сторони погодилися, що приєднання до УПС 10-ти нових членів Євросоюзу має відбуватися з урахуванням національних інтересів нашої держави.

Було також досягнуто домовленості щодо форм подальшого проведення переговорного процесу з цієї проблематики, а також вироблення єдиного підходу щодо визначення тих угод з країнами-новими членами ЄС, які втрачатимуть силу внаслідок розширення ЄС.

Сторони також обмінялися думками з приводу першого раунду двосторонніх консультацій щодо Плану дій між Україною та ЄС, які заплановані на 27 січня ц. р. у Києві.
Инф. пресс-службы Министерства иностранных дел Украины.

Читайте також