Миссия FATF позитивно оценивает шаги Украины по борьбе с отмыванием "грязных" денег

23.01.2004, 12:14

Премьер-министров Украины Виктор Янукович провел встречу с членами экспертной миссии FATF, которая на протяжении недели изучала в Украине вопрос функционирования национальной системы противодействия отмыванию "грязных" денег. (укр.)

Прем'єр-міністр України наголосив що детінізація економіки є пріоритетним для уряду питанням, а важливою його складовою є боротьба з відмиванням "брудних" грошей і цим аспектам постійно приділяється надзвичайна увага.

В ході зустрічі експерт місії FATF, старший радник виконавчого офісу з питань боротьби з фінансуванням тероризму та фінансовими злочинами США Чарльз Отт відзначив, що українською стороною були створені прозорі умови для отримання місією об'єктивної інформації стосовно боротьби з відмиванням "брудних" грошей. На його думку ухвалені в Україні відповідні закони та нормативні акти відповідають рекомендаціям FATF.

Під час зустрічі зазначалося, що результатом роботи експертів оціночної місії має стати доповідь для Європейської контрольної групи FATF, яка буде основою для розгляду "українського питання" на лютневому пленарному засіданні цієї організації.

Прем'єр-міністр України підкреслив, що подальші кроки України на шляху розбудови національної системи боротьби з відмиванням одержаних злочинним шляхом доходів і фінансування тероризму будуть, як і раніше, спрямовані на безумовне додержання визначених у світі правил та глобальних стандартів.

Позитивно оцінюючи кроки, що здійснює Україна у напрямку боротьби з відмиванням брудних грошей, Чарльз Отт підкреслив, що вони повністю відповідають міжнародним стандартам, схваленим FATF.
По материалам пресс-службы Кабинета Министров Украины.

Читайте також