В Москве появится центр торговли сельхозпродукцией из Украины

26.01.2004, 10:42

Премьер-министр Украины Виктор Янукович провел встречу с мэром Москвы Юрием Лужковым. На встрече присутствовал Киевский городской председатель Александр Омельченко. (укр.)

Мери столиць поінформували прем'єр-міністра України про сьогоднішній стан та перспективи розвитку торгово-економічних відносин між Києвом та Москвою. У цьому контексті глава уряду Москви Юрій Лужков повідомив про рішення виділити земельну ділянку для будівництва центру оптово-роздрібної торгівлі сільгосппродукцією з України. Позитивно оцінюючи перспективи цього проекту Юрій Лужков принагідно зазначив, що обсяг оптової торгівлі Москви складає 40% від загальноросійського.

Під час зустрічі обговорювалися також перспективи співпраці в будівельній галузі. Зокрема, було наголошено, що Київрадою прийнято рішення про надання в столиці України земельної ділянки для побудови будівельними організаціями Москви житлово-соціального та культурного комплексу. Відповідно, уряд Москви також надає українським будівельникам земельну ділянку в одному з найпрестижніших районів столиці Росії.

На думку співрозмовників, втілення подібних проектів у життя сприятиме посиленню співпраці між столицями України та Росії.
По материалам пресс-службы Кабинета Министров Украины.

Читайте також