В Украине пройдет Фестиваль британского кино

27.10.2004, 12:01

Британский Совет в Украине представляет очередной Фестиваль британского кино, который пройдет с 1 по 11 ноября в киевском кинотеатре "Украина". (укр.)

Це вже четвертий фестиваль британського кіно від Британської Ради в Україні. Однак цього разу він буде особливим. 2004 року ми приготували українським глядачам подарунок на наш день народження - з нагоди 70-річчя Британської Ради в усьому світі ми представимо легенди британського кіно: 7 днів = 7 сеансів = 7 кінохітів = 7 десятиліть британського кінематографа від 1930-их до 1990-их, по одному найяскравішому фільму з кожного десятиліття.

Окрім подорожі "сторінками слави" британського кіно, ми також запропонуємо українській аудиторії нашу традиційну добірку стильних нових британських фільмів: цього року до неї увійшли чотири стрічки, випущені у 2002 та 2003 роках. Нові фільми демонструватимуться в Україні в публічному кінопоказі вперше. Кожен новий фільм буде показано двічі: один сеанс із перекладом, і ще один - мовою оригіналу.

Якість фільмів - як старих, так і нових - відібраних до цьогорічної програми, засвідчує хоча б той факт, що загалом ці одинадцять фільмів отримали 65 призів та були номіновані на ще 74 кінонагороди. Серед нагород фестивальних стрічок - "Оскари", призи Британської Кіноакадемії, Каннського кінофестивалю, Московського міжнародного кінофестивалю.

Фестиваль вікриватиме один із останніх фільмів відомого британського режисера Кена Лоуча (Ken Loach) - "Щасливі шістнадцять років" (Sweet Sixteen). Заплановано приїзд на фестиваль представника нового покоління британського кіно: актора Вільяма Руена (William Ruane), виконавця однієї з головних ролей у стрічці "Щасливі шістнадцять років".
По материалам пресс-релиза Британского Совета в Украине.

Читайте також