В Украине 2004 год объявлен годом семьи

07.10.2004, 12:10

6 октября Президент Украины Леонид Кучма провел рабочую встречу с министром Украины по делам семьи, детей и молодежи Валентиной Довженко. (укр.)

Валентина Довженко поінформувала Леоніда Кучму про хід виконання Указу глави держави "Про оголошення 2004 року роком сім'ї в Україні". Під час зустрічі було відзначено, що цього року значно збільшено виплати сім'ям при народженні дитини, запроваджено адресну одноразову допомогу сім'ям при народженні дитини, яка складає 725 грн., а з вересня цього року запроваджено вручення спеціального пакунку малюка із необхідними речами для новонародженого. Також суттєво зросли виплати сім'ям для догляду за дитиною віком до 3-х років. Міністр у справах сім'ї, дітей та молоді повідомила, що в проекті Державного бюджету на 2005 рік передбачається поступове збільшення виплат сім`ям з дітьми. Проведено паспортизацію 400 тисяч багатодітних сімей, більшості з яких місцевими органами влади зараз надається допомога, передусім у питаннях підготовки дітей до зими.

Валентина Довженко також повідомила Президенту України, що для посилення соціальної роботи із проблемними сім'ями Постановою Уряду Державний центр соціальних служб для молоді реформовано у Державну соціальну службу для сімей, дітей та молоді, а також затверджено 5-річну програму для розвитку таких соціальних служб у сільській місцевості.

Під час розмови було повідомлено про затвердження Кабінетом Міністрів України Концепції демографічного розвитку України на 2005-2010 роки.

Міністр України у справах сім'ї, дітей та молоді зазначила, що на виконання цьогорічної Програми дій уряду було оздоровлено понад 2,5 млн. дітей. На це з коштів Державного та місцевих бюджетів, фонду соціального страхування та підприємств було виділено понад 560 млн. грн.

Валентина Довженко також зауважила, що оздоровлення дітей у санаторіях та дитячих таборах цілорічної дії продовжується.

Під час зустрічі Президент України цікавився ходом оздоровлення та реабілітації дітей з Іраку та міста Беслана. Міністр України у справах сім'ї, дітей та молоді повідомила, що у санаторії "Дружба" в Євпаторії проходить реабілітаційний період друга група дітей з Іраку кількістю 40 осіб. Вона також підкреслила, що сьогодні до МДЦ "Артек" прибули на місяць 300 дітей з м. Беслана з 300-ми батьками та 20 супроводжуючими особами. Валентина Довженко зазначила, що наступного тижня відвідає Автономну Республіку Крим і особисто поспілкується з дітьми з Іраку, м. Беслана та українськими дітьми, що продовжують оздоровлення в Криму.
По материалам официального сайта Президента Украины.

Читайте також