Разрабатывается план мероприятий по стабилизации цен на мясную продукцию

08.10.2004, 11:56

Правительство и представители мясоперерабатывающей промышленности составят план мероприятий по стабилизации цен на мясную продукцию. (укр.)

Перший віце-прем'єр-міністр, міністр фінансів України Микола Азаров провів нараду із представниками Міністерства економіки та з питань європейської інтеграції, Міністерства аграрної політики та власниками і керівниками підприємств - виробників та переробників м'яса - з приводу ситуації, що склалась на ринку м'ясних продуктів.

За відомостями Міністерства фінансів, від початку року м'ясні продукти в Україні подорожчали на 37,8%, тоді як виробництво м'яса реально скоротилось лише на 4,9%. Особливо подорожчала ця група товарів у Волинській, Закарпатській, Одеській, Миколаївській та Київській областях.

З огляду на достатню кількість м'яса і м'ясопродуктів на вітчизняному ринку (за відомостями МінАПК валове виробництво м'яса у 2004 році має дорівнювати 1,7 мільйона тонн - більше, ніж торік) об'єктивних причин для різкого подорожчання м'яса, а тим паче - для кризи на цьому ринку немає, - зазначив Микола Азаров.

Перший віце-прем'єр доручив Мінагрополітики спільно з виробниками м'яса створити робочу групу для розробки стратегії розвитку ринку м'яса, а також короткострокових і довгострокових заходів щодо стабілізації цін.

Згідно із дорученням Миколи Азарова, до 11 жовтня цього року робоча група має надати план стабілізації цін - до рівня 20 вересня, коли розпочалось їх ажіотажне зростання.
Инф. пресс-службы Министерства финансов Украины.

Читайте також