Группа высокого уровня по вопросам формирования ЕЭП одобрила ряд документов

22.11.2004, 12:28

Группа высокого уровня по вопросам формирования Единого экономического пространства России, Украины, Беларуси и Казахстана на 17 заседании в в Москве одобрила перечень документов по упрощению пересечения границ физическим лицам. (укр.)

Тексти документів будуть готові до 15 грудня, коли буде проведено черговий саміт керівників держав-учасниць ЄЕП. Документи спрямовані на спрощення процедури перевірок фізичних осіб, транспортних засобів і уніфікацію правил перевезення валюти.

Також представники держав-учасниць ЄЕП домовились про самостійний вступ до Світової організації торгівлі. Про це повідомив перший віце-прем'єр-міністр, міністр фінансів України Микола Азаров. "Ми визначились, що країни вступатимуть до Світової організації торгівлі самостійно. Концепції вже визначені, є прогрес у цьому питанні, який відповідає інтересам нашої держави", - зазначив Микола Азаров. За його словами, в першій декаді грудня має бути завершена робота над текстами 29 першочергових угод із тим, щоб 15 грудня на саміті керівників держав був даний старт переговорному процесу. "Підписання цих угод означатиме формування повномасштабної зони вільної торгівлі", - сказав Микола Азаров.
Инф. пресс-службы Министерства финансов Украины.

Читайте також

Читайте также