Украина и Евросоюз подписали соглашение о торговле сталеварными изделиями

23.11.2004, 12:13

22 ноября в Брюсселе было подписано Соглашение между Кабинетом Министров Украины и Европейским Сообществом о торговле некоторыми сталеварными изделиями на 2004 год. (укр.)

Від української сторони зазначений документ підписав Представник України при ЄС Роман Шпек, від сторони ЄС - Посол Постійного представництва Королівства Нідерланди при ЄС, голова Комітету постійних представників Том Дж. А. М. Де Бруйн.

Угода передбачає збільшення до кінця цього року квоти на поставки до країн-членів ЄС української сталеливарної продукції на 76 тис. тонн, що дозволить до кінця року поставити до ЄС продукцію на суму біля $22 млн.

Зазначена угода набуває чинності з дати її підписання. Таким чином, з 22 листопада рівень квоти збільшується до 606,824 тис. тонн (до цього, рівень квоти дорівнював 530 тис. тонн).

Укладення цього документа є важливим кроком на шляху мінімізації негативних наслідків розширення ЄС для економіки України, а також сприятиме подальшому посиленню торговельно-економічного співробітництва між сторонами.

Україна та ЄС також заявили про готовність невідкладно розпочати переговори з метою укладання нової двосторонньої угоди, що регулюватиме торгівлю сталеливарними виробами у 2005-2006 роках.
По материалам официального сайта Представительства Украины при Европейском Союзе.

Читайте також

Читайте также