Правительство разработает меры по улучшению состояния по расчетам за газ и электроэнергию

10.12.2004, 11:25

Исполняющий обязанности премьер-министра Украины Николай Азаров дал поручение руководителям министерств, ведомств и областных государственных администраций в течение недели восстановить 100%-ные расчеты за газ, тепло и электроэнергию. (укр.)

Як констатував М. Азаров, протягом листопада значно знизились платежі підприємств, у тому числі житлово-комунальної сфери за спожиті газ та електроенергію. У деяких областях розрахунки за послуги енергетиків у листопаді менші за 50%.

Микола Азаров дозволив "Нафтогазу" зменшувати постачання газу підприємствам-неплатникам.

- Ми всі повинні розуміти, що входимо в зиму, тобто період життєво важливого споживання енергії. І ви повинні всі розуміти, що ніхто безкоштовно газ і електроенергію постачати не буде, - наголосив Микола Азаров.

- Поточного року ми розв'язали одну з найболючіших і застарілих проблем в економіці - розрахунки в енергетичній сфері. Грошова оплата досягла 100 відсотків. Економічне зростання в країні продовжується, його не припинила політична напруженість у листопаді. Отже, невиправдано, неприпустимо і абсолютно неприйнятно скочуватись у платіжній дисципліні до гірших часів, - заявив Микола Азаров. - Уряд вимагає від керівників міністерств і відомств, місцевих адміністрацій протягом тижня відновити стовідсоткову оплату за спожиті газ, тепло, електроенергію. Що залежить від уряду - будемо вирішувати. Але за тиждень дисципліна має бути поновлена всюди і повністю.

Виконуючий обов'язки прем'єр-міністра України попередив керівників про персональну відповідальність за відновлення протягом тижня повноцінного наповнення доходів бюджету і дотримання платіжної дисципліни.
По материалам пресс-службы Кабинета Министров Украины.

Читайте також