Южно-Украинскую АЭС посетили специалисты из Финляндии

27.12.2004, 12:19

На днях Южно-Украинскую АЭС посетили специалисты финской фирмы "Fortum" по проекту международной технической помощи "Управление техническим обслуживанием, ремонтом и запчастями". (укр.)

Його реалізація повинна сприяти переходу Южно-Української атомної станції до організації ремонтних кампаній за принципом ремонту, передусім орієнтованого на надійність. Цей підхід, як відомо, застосовується на провідних АЕС світу.

Реалізації проекту було присвячено черговий робочий візит на станцію фахівців компанії "Fortum" - фірми-виробника і постачальника нової комп'ютеризованої системи.

В основу програми покладено досвід фінської АЕС "Loviisa", де подібні методи організації ремонту використовуються впродовж 16 років, що дає змогу їй весь цей час утримувати найвищий в світі рівень коефіцієнта використання встановленої потужності.

Згідно з планами, в грудні ця система повинна бути встановлена і налагоджена на ЮУ АЕС. Саме для того для виконання цих робіт і прибули фахівці фінської фірми. В ході візиту вони встановили на сервер базу даних, перевірили працездатність системи в мережі ЮУ АЕС.
По материалам пресс-службы Министерства топлива и энергетики Украины.

Читайте також