"Газ Украины" обеспокоен низким уровнем расчетов за природный газ в декабре

23.12.2004, 11:14

С начала декабря 2004 года уровень оплаты за природный газ отдельными категориями потребителей остается неудовлетворительным. (укр.)

ДК "Газ України" стурбована падінням платіжної дисципліни тими категоріями споживачів, які протягом аналогічного періоду минулого року більш сумлінно здійснювали оплату поточних поставок палива.

Найгіршу динаміку платежів за газ демонструють підприємства ТКЕ, які з початку місяця збільшили заборгованість на 37,9 млн. грн. Загальний обсяг заборгованості підприємств ТКЕ за спожитий природний газ початку 2004 року складає 361,3 млн. грн.

З початку опалювального сезону підприємства ТКЕ приростили заборгованість за газ на суму 199 млн. грн. і продовжують нарощувати борги. Станом на 21 грудня, підприємства ТКЕ Донецької в Луганської областей, що оплатили, відповідно, 66% і 67% вартості спожитого палива у 2004 році, залишаються лідерами серед неплатників. У 2004 році теплокомуненерго Донеччини заборгували ДК "Газ України" 85,7 млн. грн. і продовжують збільшувати заборгованість.

Різке погіршення рівня розрахунків за природний газ підприємствами ТКЕ призвело до зменшення рівня розрахунків за спожите паливо до 76% станом на 21 грудня 2004 року. На початок опалювального сезону (15 жовтня) рівень розрахунків з початку року складав 84%.

ДК "Газ України" наголошує на неприпустимості подальшого збільшення заборгованості за спожитий природний газ. Компанія закликає споживачів не порушувати зобов'язання щодо вчасної оплати природного газу, оскільки в критичних ситуаціях ДК "Газ України" вдаватиметься до практики обмеження лімітів на споживання газу.
По материалам пресс-службы ДК "Газ Украины".

Читайте також