ПРАВИТЕЛЬСТВО УТВЕРДИЛО РЯД МЕР ПО СТАБИЛИЗАЦИИ СОЦИАЛЬНО-ЭКОНОМИЧЕСКОЙ И ФИНАНСОВОЙ СИТУАЦИИ В СТРАНЕ

11.12.2004, 15:35

Сегодня, 11 декабря, Кабинет Министров Украины на заседании под председательством и. о. премьер-министра Николая Азарова одобрил программу мер по стабилизации социально-экономической и финансовой ситуации в стране. (укр.)

Перша група заходів спрямована на посилення платіжної дисципліни та відновлення нормального функціонування господарського обороту. Зокрема, з метою поліпшення розрахунків споживачів за природний газ та електроенергію запропоновано НАК "Нафтогаз України", НКРЕ та Мінпаливенерго зменшувати обсяги надання таких послуг неплатникам, а як крайній випадок, й узагалі відключати їх. Головам державних адміністрацій та Міністерству агропромислового комплексу доручено прослідкувати за вчасним погашенням отриманих суб'єктами підприємницької діяльності кредитів, у тому числі кредитів сільгоспвиробникам.

З метою збільшення надходжень до державного та місцевих бюджетів Уряд ухвалив рішення щодо відновлення обласних та районних робочих груп із контролю за погашенням заборгованості з податків та виплатою заробітної плати.

Для недопущення спаду ділової активності Кабмін уповноважив торгово-економічні місії сприяти активізації укладення вітчизняними підприємствами зовнішньо-еколномічних контрактів з зарубіжними партнерами.

Задля стабілізації цін прийняте рішення відповідальним міністерствам здійснити спільну перевірку в регіонах обґрунтованості підвищення окремими виробниками та підприємствами торгівлі цін та вжити заходів щодо усунення виявлених порушень законодавства про ціноутворення. Такі перевірки вже проводяться в окремих регіонах.

Запроваджено також тимчасове декларування зміни цін на гірничо-рудну сировину. Підвищення вартості продукції ГЗК вже негативно позначилось на металургійній галузі та машинобудуванні.
По материалам пресс-службы Кабинета Министров Украины.

Читайте також