Днепропетровский банковский союз отметил свое 10-летие

14.12.2004, 12:04

10 декабря в днепропетровском Доме Союзов состоялось торжественное заседание и пресс-конференция, посвященные 10-летию Днепропетровского банковского союза. (укр.)

У прес-конференції і урочистому засіданні взяли участь президент і віце-президент Дніпропетровського банківського союзу (ДБС), представники облдержадміністрації, місцевого самоврядування, голова регіонального управління Національного банку; представники банків і регіональних банківських союзів. З вітальним словом від Асоціації українських банків (АУБ) виступив начальник Управління банківських технологій АУБ Петро Решетніков, у привітанні сказано: "Дніпропетровський банківський союз своєю роботою тримає стабільність всієї системи на Сході України, утримує на високому рівні довіру з боку клієнтів і ділових партнерів, не зважаючи на непрості суспільно-політичні умови сьогодення". ДБС є членом АУБ, і Асоціації українських банків дуже важливо знати, що є надійне плече колег-професіоналів у спільній законотворчій та організаційній роботі на створення сприятливого бізнес-середовища в нашій Україні.

Президент ДБС Сергій Згоник торкнувся історії виникнення організації і тих завдань, які вирішує Дніпропетровський банківський союз. Банкіри обговорили ситуацію, яка скалалася у банківській системі після 2-го туру виборів Президента України. За словами Сергія Згоника, у системі не відбувається подій, які б могли призвести до критичної ситуації або до проблем з платежами чи з поверненням депозитів.

Начальник регіонального управління НБУ відзначив позитивний вплив постанови Національного банку ©576 на загальну ситуацію, а керівник Дніпропетровської філії Брокбізнесбанку заявила, що політична ситуація в країні ніяким чином не вплинула на роботу банку.

Керівник Управління банківських технологій АУБ Петро Решетніков звернув увагу присутніх на реакцію іноземних банків на політичну кризу в Україні. За його словами, під час цієї кризи іноземні банки не згорнули своєї діяльності. Крім того, офіційний курс гривні до долара у цей період не зазнав різких коливань, а залишався у тих межах, які використовувалися при формуванні державного бюджету на 2004 рік (5,3-5,6 грн./дол. США), що також не дає підстав говорити про кризові явища. І це є показником стабільної роботи банківської системи в цілому.

Усі заході із святкування 10-річчя Дніпропетровського союзу відбулися на високому організаційному рівні. Банки виявили одностайність підходів до вирішення проблем і досить високу корпоративну солідарність. Банкіри також дотримуються принципу обслуговування своїх клієнтів незалежно від політичних уподобань. І це є дуже позитивними сигналами на ринку.

Дніпропетровський банківський Союз (ДБС) створено у жовтні  1994 року. ДБС об'єднує 21 банківську установу регіону. Член Асоціації українських банків - з жовтня 1995 року.

Президентом Дніпропетровського банківського союзу є віце-президент, директор Східного міжрегіонального управління АКБ "Надра" Сергій Згоник, віце-президентом - Геннадій Малашенко, виконавчим директором - Костянтин Чибісов.

Головним своїм призначенням Дніпропетровський банківський союз вважає сприяння розвиткові банківської системи як на національному, так і регіональному рівнях. 

Напрями діяльності ДБС: захист інтересів комерційних банків у регіональних органах влади і місцевого самоврядування, створення сприятливого бізнес-середовища для діяльності банківських установ у регіоні, сприяння у розв'язанні загальних проблем банків; спільна з Асоціацією українських банків участь у законотворчій роботі з питань, що стосуються банківської діяльності і підприємництва.
По материлам пресс-службы Ассоциации украинских банков.

Читайте також