В Вене проходит встреча министров охраны окружающей среды стран-членов Международной комиссии по защите Дуная

14.12.2004, 16:50

13-14 декабря в Вене (Австрия) проходит первая встреча министров охраны окружающей среды стран-членов Международной комиссии по защите р. Дунай. (укр.)

У Відні відбувається також засідання Постійної робочої групи Комісії, в рамках якої відбудуться заходи з нагоди 10-річчя підписання Конвенції із співробітництва щодо захисту та сталого використання р. Дунай.

Україна ратифікувала дану Конвенцію в 2003 р., набувши повноправного членства в організації. На сучасному етапі відповідні центральні органи виконавчої влади залучаються на постійній основі до реалізації основних напрямків діяльності Комісії та починають більш активно співпрацювати у важливих для України сферах попередження та подолання екологічних небезпек, покращання якості води, зниження рівня забруднення та антропогенного тиску на навколишнє природне середовище Дунайського регіону. Українські фахівці співпрацюють в усіх робочих групах Комісії.

Враховуючи важливість питання відновлення судноплавства в дельті Дунаю, в ході роботи Постійної групи відбудеться обговорення звіту щодо проекту облаштування глибоководного суднового ходу р. Дунай - Чорне море за результатами поїздки місії експертів в Україну 6-8 жовтня ц.р. Планується, що під час даного заходу представниками міжнародних природоохоронних організацій буде остаточно схвалене рішення про проведення комплексного моніторингу екологічного стану всієї дельти Дунаю та визначені шляхи їх участі в ньому.

Прикладом особливої уваги, яку надають міжнародні інституції даній проблематиці, слугує і той факт, що до порядку денного засідання, враховуючи неодноразові звернення України, включено питання впливу антропогенної діяльності Румунії на ситуацію в дельті, з метою комплексного дослідження взаємозв'язку між екологічною рівновагою регіону та господарською і промисловою активністю в країнах Нижнього Дунаю.
Инф. пресс-службы Министерства иностранных дел Украины.

Читайте також