Авиакомпания "АэроСвит" за создание украинского флагманского авиаперевозчика

31.12.2004, 11:21

Авиакомпания "АэроСвит" продолжит консультации по созданию украинского флагманского авиаперевозчика. (укр.)

Спостережна рада ЗАТ "Авіакомпанія "АероСвіт" ухвалила відновити вивчення питання про доцільність створення національного флагманського авіаперевізника на базі компаній "АероСвіт" і "Міжнародні авіалінії України" (МАУ). Консультації розпочнуться за графіком, що буде погоджено авіакомпаніями.

Спостережна рада констатувала, що авіакомпанія "АероСвіт" розглядає поглиблення співпраці між двома найбільшими українськими авіапідприємствами як засіб посилення конкурентоспроможності національної авіатранспортної галузі, підвищення її інвестиційної привабливості та перетворення "Борисполя" на один із ключових міжнародних транзитних аеропортів (хабів) Центральної і Східної Європи.

На сьогодні "АероСвіт - Українські авіалінії" є найбільшою українською мережевою авіакомпанією. Вона обслуговує найширшу серед національних перевізників власну мережу маршрутів, у тому числі 11 внутрішніх та 45 міжнародних. Разом із численними українськими й зарубіжними компаніями-партнерами "АероСвіт" забезпечує доставку пасажирів до кількох тисяч кінцевих пунктів п'яти континентів світу.

За підсумками 2003 року "АероСвіт" отримав найбільший валовий дохід серед усіх підприємств цивільної авіації України, що становив 564,8 млн. гривень. Очікується, що 2004 року обсяги валового доходу авіакомпанії зростуть ще більш як на 60%.

"АероСвіт" репрезентував авіатранспортну галузь у рейтингу 100 найдорожчих компаній України, який у грудні 2004 року було оприлюднено тижневиком "Кореспондент". Це - перше публічне дослідження оціночної вартості підприємств, проведене експертами українського інвестиційного ринку. Рейтинг складався на підставі офіційної фінансової звітності українських компаній та експертної методики обрахунків політичних і економічних ризиків.

15 грудня авіакомпанія "АероСвіт - Українські авіалінії" перевезла свого мільйонного пасажира від початку 2004 року. Уперше кількість клієнтів, які протягом одного року скористалися послугами компанії, перевищила мільйонну позначку. За цим показником "АероСвіт" з 2000 року утримує лідерство в галузі цивільної авіації України.

Питома вага компанії у загальному обсязі пасажирських перевезень, здійснених усіма українськими авіапідприємствами за 10 місяців цього року, склала 33,4% і на 4% перевищила частку ринку "АероСвіту" за підсумками 2003 року.
По материалам пресс-релиза авиакомпании "АэроСвит".

Читайте також