"Нафтогаз Украины" заинтересован в закупке газа в Туркменистане по цене $44 за 1000 куб. м

07.12.2004, 15:00

Национальная акционерная компания "Нафтогаз Украины" заинтересована в продолжении взаимовыгодного сотрудничества с Туркменистаном в сфере поставок природного газа в 2005 году на условиях, которые существуют в настоящее время. (укр.)

Таку позицію української сторони висловив на переговорах з Туркменською стороною 1-3 грудня в Ашгабаті перший заступник голови правління НАК "Нафтогаз України" Вадим Чупрун. Участь у переговорах з Туркменської сторони взяли заступник голови Кабінету Міністрів Туркменістану Йолли Гурбанмурадов та державний міністр - голова державної торгівельної корпорації "Туркменнафтогаз" Ільяс Чариєв.

Протягом 2004 році "Нафтогаз України" купує в Туркменістані природний газ за ціною $44 за 1000 куб. м. Половина оплати природного газу здійснюється валютою, половина - поставками товарно-матеріальних цінностей.

У ході переговорів українська сторона звернула увагу Туркменської сторони на те, що контрактом між Туркменською і Російською сторонами у 2004-2006 рр. передбачені поставки природного газу за ціною $44 за 1000 куб. м (на умовах оплати 50% - валютою, 50% - матеріальними цінностями).

Українська сторона надала Туркменській стороні вичерпну аргументацію щодо необхідності збереження у 2005 році ціни та умов розрахунків за туркменський природний газ.

На сьогодні НАК "Нафтогаз України" повністю ліквідувала заборгованість минулих років за поставки туркменського природного газу та продовжує повну та своєчасну оплату поточних поставок.
По материалам пресс-центра НАК "Нафтогаз Украины".

Читайте також