Укрэксимбанк первым в Украине начал обслуживание смарт-карт MasterCard

08.12.2004, 12:41

29 ноября открытое акционерное общество "Государственный экспортно-импортный банк Украины" было сертифицировано международной платежной системой MasterCard Int. по обслуживанию (эквайринг) смарт-карт. (укр.)

Укрексімбанк став першим вітчизняним банком, який отримав дозвіл (за опцією Full Grade) на обслуговування смарт-карток M/Chip у власних POS-терміналах. Відповідно до вимог платіжної системи з 01.01.05 усі 100% POS-терміналів Укрексімбанку будуть обслуговувати смарт-картки MasterCard та Maestro, які емітовані вітчизняними та закордонними банками.

"Мені дуже приємно сьогодні зазначити, що велика робота, проведена колективом банку з упровадження EMV-технологій, отримала достойне завершення - Укрексімбанк став першим в Україні сертифікованим торговим еквайєром, здатним обслуговувати чипові картки MasterCard і Maestro у режимі Full Grade. Цим своїм успіхом Укрексімбанк, що є розрахунковим банком MasterCard в Україні, ще раз підтвердив своє технологічне лідерство на національному ринку платіжних карток. Також дуже важливим є те, що, завдяки здійсненій сертифікації, платіжною системою MasterCard International на Укрексімбанк з 1-го січня 2005 р. розповсюджується захист від шахрайських трансакцій у торговельних та сервісних підприємствах, які обладнані чиповими терміналами, відповідно до правил переходу відподальності", - зазначив менеджер з розвитку бізнесу MasterCard Europe sprl Антонін Єрмоленко.

За словами заступника голови правління ВАТ "Укрексімбанк" Юрія Храмова: "Черговий етап сертифікації процесингового центру та обладнання Укрексімбанку для обслуговування міжнародних платіжних карток за EMV-технологією спрямований на реалізацію стратегії щодо пропозиції клієнтам широкого спектра банківських послуг за останніми світовими стандартами якості та безпеки".

Відкрите акціонерне товариство "Державний експортно-імпортний банк України" - універсальна кредитно-фінансова установа із 100% державним капіталом. Укрексімбанк належить до групи найбільших банків України, має філії та відділення в областях та великих індустріальних містах країни. Банком емітовано понад 295 тис. міжнародних платіжних карток, встановлено 210 банкоматів на території України.
По материалам пресс-службы ОАО "Государственный экспортно-импортный банк Украины".

Читайте також