"Экспоцентр Украины" должен стать выставочным комплексом европейского уровня

01.04.2004, 11:56

Президент Украины Леонид Кучма подписал Указ "О мерах по развитию Национального комплекса "Экспоцентр Украины". (укр.)

Цей документ видано з метою посилення ролі Національного комплексу "Експоцентр України" як провідної виставкової установи держави, перетворення його в сучасний виставковий комплекс європейського рівня.

Глава держави доручив Кабінету Міністрів України розробити та затвердити у шестимісячний строк Комплексну програму розвитку Національного комплексу "Експоцентр України", якою, зокрема, передбачити реконструкцію існуючих і будівництво нових виставкових площ, модернізацію транспортної інфраструктури, створення сучасної системи телекомунікацій, мережі конференц-залів, інфраструктури відпочинку та дозвілля.

Уряд також має передбачати у проектах законів про Державний бюджет України на відповідні роки видатки на реалізацію Комплексної програми розвитку Національного комплексу "Експоцентр України", визначивши головним розпорядником цих коштів Державне управління справами.

Згідно з Указом Міністерство економіки та з питань європейської інтеграції України зобов'язано вивчити питання щодо можливості залучення додаткових джерел фінансування розвитку Національного комплексу "Експоцентр України", в тому числі коштів іноземних та вітчизняних інвесторів, кредитів банків, позик міжнародних фінансових організацій.

Президент України доручив Міністерству закордонних справ України, Міністерству економіки та з питань європейської інтеграції України вжити заходів до активізації роботи дипломатичних представництв України за кордоном щодо поширення інформації про Національний комплекс "Експоцентр України", пошуку іноземних ділових партнерів та інвесторів.

Київську міську державну адміністрацію зобов'язано вжити впродовж 2004-2005 років заходів щодо поліпшення транспортного зв'язку з Національним комплексом "Експоцентр України", зокрема прискорення будівництва до Експоцентру лінії метрополітену.
По материалам официального сайта Президента Украины.

Читайте також