В Харькове пройдет Международный фестиваль "Мир книги"

10.04.2004, 15:18

22-24 апреля 2004 года в Харькове в помещении Харьковского государственного академического театра оперы и балета им. М.Лысенко при содействии Государственного комитета телевидения и радиовещания Украины состоится VІ Международный фестиваль "Мир книги". (укр.)

Організаторами фестивалю виступили виконавчий комітет Харківської міської ради, концерн "Райський куточок" та Харківський благодійний фонд "Народна книга". Метою заходу є підтвердження статусу України як європейської держави з національно свідомим інтелектуальним потенціалом її населення.

У роботі виставки-ярмарку візьмуть участь вітчизняні та зарубіжні видавництва, поліграфічні та книготорговельні підприємства, бібліотеки, автори представлених книг.

У рамках фестивалю, з нагоди святкування 350-річчя заснування міста Харкова, відбудуться заходи під девізом "Ювілей першої книжки (440-а річниця виходу "Апостола" книгодрукаря Івана Федорова) - ювілею Першої Столиці".

З огляду на те, що "Світ книги-2004" відбувається в рік, оголошений Президентом України роком взаємного співробітництва, дружби та культурного обміну між народами України та Республіки Польща до складу журі конкурсу входить Генеральний консул Республіки Польща.

Крім того, на експозиції будуть представлені книги українських авторів про історичні події та розвиток взаємин двох народів.

Під час виставки відбудуться зустрічі з відомими письменниками, діячами культури та мистецтв, політиками, журналістами, а також презентації нових книг і видавництв, конкурси.
Инф. пресс-службы Кабинета Министров Украины.

Читайте також