Традиционный благотворительный Чернобыльский базар прошел в штаб-квартире ООН

28.04.2004, 12:06

27 апреля в штаб-квартире Организации Объеденных Наций в Нью-Йорке состоялся традиционный Чернобыльский базар, организованный Постоянным представительством Украины при ООН. (укр.)

Як завжди, його відвідали численні гості - делегати, співробітники Секретаріату ООН та відвідувачі з різних країн світу, скуштувавши пампушок, вареників, млинців, інших страв української кухні та купивши на пам'ять сувенір - розшитий рушник, оберіг чи різьбяну сопілку.

Мета цієї благодійної акції полягає не лише у тому, щоб зібрати нові кошти для допомоги медичним закладам в Україні, де лікують дітей з Чорнобильської зони, а й ще раз привернути увагу міжнародного співтовариства до Чорнобильської трагедії - найстрашнішої технгенної катастрофи минулого століття.

На думку учасників і гостей заходу, таку мету було досягнуто. Базар став не лише спіільним заходом Постійних спредставництв України, Росії та Білорусі при ООН і Генеральних консульств цих країн в Нью-Йорку, а й багатьох інших дипломатичних місій, які зробили свої внески, численних представників укарїнської громади, котрі активно долучилися до організації та проведення цієї благодійної акції. Слід відзначити, що цього року співорганізаторами базару виступили представники Світового конгресу українців та Світової федерації українських жіночих організацій.

Через 18 років після аварії проблема Чорнобиля залишається для України однією з найболючіших. І це знову відчули тисячі людей з різних куточків планети, які зібралися у штаб-квартирі ООН і виявили свою солідарність і підтримку.
Инф. пресс-службы Министерства иностранных дел Украины.

Читайте також