В Берлине проходит конференция ОБСЕ по борьбе с антисемитизмом

29.04.2004, 14:40

28 апреля в Берлине начала свою работу вторая конференция ОБСЕ по вопросам борьбы с антисемитизмом. (укр.)

У форумі беруть участь понад 500 представників країн-членів ОБСЄ, 10-ти інших держав, а також неурядових організацій. Делегацію України очолює заступник Міністра закордонних справ Олег Шампур.

Виступаючи від імені ГУУАМ, український дипломат інформував про спільну позицію країн-членів щодо питань боротьби з антисемітизмом, ксенофобією та іншими формами расової дискримінації.

Олег Шампур, зокрема, наголосив, що послідовне використання законодавства із залученням інституційних механізмів має відігравати провідну роль в боротьбі з антисемітизмом, расизмом та іншими формами дискримінації. Важливе значення в цьому контексті має робота, яка здійснюється в країнах ГУУАМ з метою вироблення всеохоплюючих та ефективних підходів до боротьби з усіма формами нетерпимості.

Представник України зазначив, що при цьому особливе значення відіграє міжрегіональний та міжетнічний діалог, який є необхідним інструментом для створення атмосфери взаємоповаги та терпимості між людьми різних віросповідань та конфесій, що сприятиме ліквідації ворожнечі, недовіри та непорозуміння.
Инф. пресс-службы Министерства иностранных дел Украины.

Читайте також