Под Мелитополем полностью очищены от боеприпасов 5 населенных пунктов

15.05.2004, 11:48

Виктор Янукович провел заседание Специальной комиссии, созданной в связи со взрывом боеприпасов под Мелитополем. (укр.)

14 травня 2004 року під головуванням Прем'єр-міністра України, голови Спеціальної комісії Віктора Януковича відбулося засідання Спеціальної комісії, створеної у зв'язку із надзвичайною подією, яка виникла в результаті вибуху боєприпасів на 275-ій артилерійській базі ракет і боєприпасів Збройних Сил під Мелітополем.

Члени Спеціальної комісії проаналізували стан виконання заходів з ліквідації наслідків вибуху і визначили подальші шляхи нормалізації обстановки в зоні вибуху та потерпілих населених пунктах. Порушено питання щодо термінових заходів по забезпеченню вибухопожежобезпеки на всіх військових арсеналах, базах і складах.

У районі 275-ої бази на сьогодні вибухів не зареєстровано. Силами Збройних Сил і МНС проводяться планові роботи з виявлення і знешкодження вибухонебезпечних предметів. Обстежено 142 квадратних кілометра, виявлено та вивезено для подальшого знешкодження 4 тисячі 893 вибухонебезпечних предмета. Повністю очищено від вибухонебезпечних предметів 5 населених пунктів. 16 травня планується завершення робіт з очищення територій і відновлення інфраструктури та благоустрою населених пунктів, які потрапили в район надзвичайної ситуації. Відновлено рух поїздів, відкрито рух по автостраді "Харків - Сімферополь", подано газ у м. Мелітополі. Вже в червні поточного року планується вручити ордери на нові квартири евакуйованим із військового містечка сім'ям військовослужбовців. У зоні надзвичайної ситуації порушень екологічної безпеки не виявлено.

Віктор Янукович серед завдань, визначених членам Спеціальної комісії, особливу увагу приділив питанням якнайшвидшої нормалізації життєдіяльності в постраждалих населених пунктах, визначенню та виплати компенсацій постраждалим, безпечної організації робіт із знешкодження вибухонебезпечних предметів. Заплановано за участю Міноборони, МНС, МВС, СБУ, Генеральної прокуратури, облдержадміністрацій перевірку всіх військових арсеналів баз і складів озброєння, ракет і боєприпасів з метою термінового забезпечення їх вибухопожежобезпеки.

Значну увагу на засіданні Спеціальної комісії було приділено питанням організації на державному рівні утилізації та знищення боєприпасів, непридатних для подальшого використання та зберігання.
Инф. пресс-службы Кабинета Министров Украины.

Читайте також