Поступления в бюджет акцизного сбора с отечественных товаров превышают прошлогодние

18.05.2004, 11:49

По данным Государственного казначейства Украины, за январь-апрель 2004 года в сводный бюджет поступило 1 млрд. 924,7 млн. грн. от акцизного сбора. (укр.)

При цьому надходження акцизного збору з вітчизняних товарів становлять 1 млрд. 726,8 млн. грн., а і з ввезених товарів - 197,9 млн. грн. із зростанням на 136,3% та 141,8% у порівнянні з торішніми показниками. До того ж у структурі доходів загального фонду держбюджету питома вага надходжень акцизного збору дорівнює майже 8%.

Так, надходження акцизного збору від лікеро-горілчаних виробів у січні-квітні поточного року зросли на 61,4%, або на 185 млн. грн. у порівнянні з відповідним періодом торік.

Окрім того, у січні-квітні поточного року обсяги надходжень акцизного збору з тютюнових виробів становлять 385,5 млн. грн. із зростанням на 168,1% у порівнянні з торішнім показником.

Варто зазначити, що зростання надходжень акцизного збору з імпортних товарів на 41,8% у порівнянні з торішнім показником зумовлено значним зростанням обсягів імпорту товарів.

Аналіз свідчить, що завдяки запровадженню акцизної марки з голографічним захистом від 1 липня 2003 року надходження акцизного збору з алкогольних напоїв до державного бюджету істотно зросли.

Окрім того, неабиякою передумовою позитивної тенденції надходжень до бюджету від акцизного збору стало підвищення акцизного збору з алкогольних напоїв. Таким чином відбулась значна детінізація реалізації спирту.
Инф. пресс-службы Министерства финансов Украины.

Читайте також